UA / RU
Підтримати ZN.ua

Факти з фільму "Вбивство Павла" стали відкриттям для Деканоїдзе

Колишня голова Нацполіції наголосила на неможливості перегляду всіх відеоматеріалів по справі власноруч.

Екс-голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе на знала фактів, які оприлюднили автори фільму "Вбивство Павла". Та має багато запитань до журналістів, повідомила вона в ефірі телеканалу "ZIK".

Деканоїдзе нагадала, що у 2016 році, одразу після вбивства журналіста Павла Шеремета, була створена оперативна група, до складу якої увійшли прокурори, поліцейські та співробітники СБУ.

"Але всі розслідування, і це записано в КПК, – за ГПУ, вона вела розслідування, хоч там були представники ще й СБУ і Нацполіції", – зауважила екс-очільниця Нацполіції.

Вона також здивована темпами розслідування резонансної справи в Україні.

"Звичайно, що у нас в Грузії не було нерозкритих терактів – розкривалося усе, були притягнуті люди", – зазначила Деканоїдзе.

Колишня голова Нацполіції зазначила, що хоч на цій посаді вона й була відповідальна за цю справу, проте не могла вести усе розслідування власноруч.

"Я – не слідча, зрештою не могла сама передивитися усі терабайти відео", – нагадала Хатія Деканоїдзе.

Розкриття вбивства Павла Шермета має стати справою честі для України, вважає Деканоїдзе.

"Перше інтерв'ю, яке я дала в Україні – це інтерв'ю "Українській правді", а саме Павлові Шеремету і Севгіль Мусаєвій. Я його дуже добре знала і сподіваюсь, що коли-небудь убивць знайдуть", – резюмувала вона.

Нагадаємо, 15 травня поліція допитала екс-співробітника СБУ Ігоря Устименка в рамках розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета. Авторам документального фільму "Вбивство Павла" вдалося з'ясувати, що Устименко приїжджав до дому Шеремета в ніч напередодні вбивства і провів там більше години. Офіційне слідство цією інформацією не володіло.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в результаті підриву автомобіля. Вибух стався о 7:45 ранку, коли журналіст виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві.

У лютому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що слідство встановило людей, які могли бути причетні до вбивства Шеремета, а також можливих свідків злочину. У той же час, начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко повідомив, що повідомлення про підозру поки нікому не вручено.