UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Фабрика смерті» для росіян: в ЗСУ розповіли про щоденні втрати ворога біля Бахмута

На бахмутському напрямку точаться важкі бої, але ЗСУ не дозволяють ворогові прорвати оборону.

Бахмутський напрямок — один із найважчих на всій лінії фронту в Україні. Окупанти місяцями намагаються захопити стратегічно важливий населений пункт, але зазнають невдачі. Незважаючи на постійні обстріли з боку загарбників, ЗСУ щодня завдають їм значних втрат у живій силі, які вимірюються сотнями вбитих та поранених. Про це в ефірі телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, ворог безупинно обстрілює позиції українських захисників, але ті проявляють стійкість і завдають разючих ударів у відповідь. 

«Росіяни не зупиняються і вражають наші підрозділи вогнем, але це змушує нас проявляти високу стійкість. Для ворога Бахмут сьогодні — це справжня фабрика смерті», — сказав Череватий.

За його словами, щоденно росіяни втрачають на бахмутському напрямку десятки, а іноді й сотні військових. В середньому за добу силам оборони вдається ліквідувати від 70 до 100 ворогів. Поранень зазнають ще більше.

«На Авдіївському напрямку приблизно такі самі цифри. На Луганському напрямку, де Сватове й Кремінна, росіяни постійно зазнають великих втрат. Іноді є зіткнення й на інших напрямках. За добу буває по кілька сотень вбитих», — підсумував речник.

Читайте також: Росіяни не мають успіху ні в районі Бахмуту, ні будь-де на лінії фронту – ISW

Раніше повідомлялося, що мобілізованих росіян, які відмовилися воювати, утримують у підвалі на Донеччині.