UA / RU
Підтримати ZN.ua

Евакуйованим з Херсонщини виплатять допомогу: куди звертатись

Наразі евакуйовано 1300 людей.

У ніч на 6 червня Росія знищила дамбу Каховської ГЕС, внаслідок чого близько сотні населених пунктів регіону опинилися під водою. Мінреінтеграції провело екстрене засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення, на якому обговорювалась безпекова та гуманітарна ситуація на Херсонщині.

За словами очільника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, наразі евакуйовано понад 1300 людей, серед них є люди, які потребують особливого догляду. Вінницька та Хмельницька області приймуть і розмістять маломобільних осіб.

Всім евакуйованим буде виплачена фінансова допомога у розмірі 2 тис. гривень на дорослого і 3 тис. гривень на дітей віком до 18 років й осіб з інвалідністю. Та решта передбачених державою соціальних виплат.

Читайте також: Зеленський: росіяни навмисно підірвали Каховську ГЕС, але потопили власну техніку

Також міжнародні донори та гуманітарні оператори займаються питанням доставки в регіон питної води та бурінням свердловин.

В Мінреінтеграції надали контакти, куди можуть звертатися за допомогою постраждалі від підтоплень.

На правобережжі Херсонщини нині підтоплено понад 70 будинків. Очікується підняття рівня води до середи. 

Поки українська влада евакуйовує населення із правого берегу річки, найгірша ситуація складається на лівому березі Дніпра, який тимчасово окупували російські війська.