UA / RU
Підтримати ZN.ua

Евакуація з небезпечних місць: чи можуть відмовити людині без документів

Роз'яснення дали у Мінреінтеграції.

Через війну, яку розпочала РФ, в Україні тривають бойові дії. Ракетні удари ворога пошкоджують об'єкти критичної інфраструктури та житлові будинки мирних мешканців. Через загострення безпекової ситуації, у деяких населених пунктах триває евакуація. У Мінреінтеграції розповіли, чи можуть відмовити в евакуації з небезпечних районів через відсутність документів.

У відомстві наголосили, що законодавством не передбачені обмеження в евакуації для осіб без документів, що посвідчують особу.

Читайте також: На Сумщині є потреба евакуації 20 тисяч людей: в МВС показати, як вивозять людей з небезпечних зон

«Евакуація здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису необхідно звернутися до місцевих органів влади», – йдеться у повідомленні.

У Мінреінтеграції додали, що поселення у місцях тимчасового проживання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) можливе навіть у разі відсутності документів, що посвідчують особу. Це передбачено постановою Кабміну від 1 вересня 2023 року № 930 «Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб».

Громадяни, яким відмовили в евакуації у зв’язку з відсутністю посвідчуючих особу документів, можуть звернутися на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Раніше ми писали, що у Донецькій області триває евакуація дітей з 28 населених пунктів.