UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ескалація в Донбасі: режим припинення вогню не дотримується, зафіксовано 21 обстріл

Поранено двох військовослужбовців і цивільну особу.

Протягом доби 2 квітня було зафіксовано 21 порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ, в результаті чого були поранені двоє українських військових і один цивільний.

Про це повідомили в пресцентр штабу операції Об'єднаних сил на сторінці в Facebook.

"Станом на 7:00 ранку 3 квітня обставини в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. З боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Так, недалеко Водяного, що на Приазов'ї, противник відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів", - йдеться у зведенні штабу ООС.

За минулу добу зафіксовано 21 порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

Читайте також: Арестович назвав три причини ескалації в Донбасі

"За 2 квітня було зафіксовано 21 порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 20 обстрілів по позиціях українських захисників і 1 обстріл цивільної інфраструктури міста Красногорівка. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання« Північ », неподалік населених пунктів Золотое-4 і Новоолександрівка російські окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го і 120-го калібрів, а біля Світлодарська і Новотошківському ворог використовував великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем. У напрямку селища Новолуганське збройні формування Російської Федерації здійснив обстріл з гранатометів різних систем. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населених пунктів Харчовик, Красногорівка і Гнутове противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а в селища Дослідне - ще і з протитанкового ракетного комплексу... Внаслідок ворожих обстрілів, двоє українських воїнів отримали поранення. Військовослужбовцям оперативно надана необхідна медична допомога", - відзначили в штабі ООС.

У районі населеного пункту Красногорівка противник зробив обстріл цивільної інфраструктури, в результаті чого цивільна особа отримала осколкове поранення. Потерпілий був доставлений до медичного закладу.

Про факти порушень Українська сторона СЦКК оперативно поінформувала СММ ОБСЄ.

Раніше Українська делегація поінформувала Раду безпеки ООН про агресивні дії Росії в Донбасі та нарощування військової присутності поблизу кордону України.

Також повідомлялося, що за даними Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) внаслідок розриву мін і гранат в Донбасі загинули 42 дитини, 144 отримали поранення. У більшості випадків жертви серед дітей трапляються, коли діти підбирають вибухонебезпечні речовини, оскільки думають, що це іграшки.