UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ердоган хоче зробити армію Туреччини найсильнішою у світі

Президент Туреччини вважає, що ЗС країни вже можна вважати одними з найкращих.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що війська його країни вже можна внести до списку найсильніших, зважаючи на успіхи операцій минулих шести років, і повідомив про плани покращувати армію до рівня найміцнішої у світі. Про це він сказав під час виступу в Університеті національної оборони в Стамбулі, пише Anadolu Agency.

«Ми продовжимо кроки щодо зміцнення армії, аж до перетворення її на найсильнішу у світі. На шляху подальшого розвитку Туреччини ми надаємо особливого значення збільшенню потенціалу стримування ЗС Туреччини», – зазначив Ердоган.

За його словами, Збройні сили держави наразі показують нові успіхи, попри певний брак кадрового персоналу. Зокрема, президент Туреччини відзначив силу армії своєї країни у боротьбі з тероризмом, включаючи участь у транскордонних операціях. 

«Боротьба з тероризмом продовжиться до повного усунення цієї загрози», – додав він.

Ердоган також запевнив, що в міжнародних партнерів збільшується інтерес до військових навчань на території Туреччини. За його даними, у останніх навчаннях EFES на території країни взяли участь 39 держав, включаючи США.

«Туреччина та її народ готові до вкладу у перемоги у будь-яких частинах світу. Це ми продемонстрували в Азербайджані та Лівії», – заявив лідер Туреччини.

Читайте також: WP: Відлига між США і Туреччиною може допомогти Україні перемогти у війні

Водночас, він наголосив, що Анкара «не забуває про тих, хто відвернувся від» від неї. Ердоган розповів, що кілька країн-членів НАТО не підтримують Туреччину в боротьбі з тероризмом.

Раніше стало відомо, що Швеція пообіцяла видати Туреччині 73 людини на виконання меморандуму, підписаного у вівторок у Мадриді між Швецією, Фінляндією та Туреччиною.

Ще у травні Ердоган заявляв, що Туреччина не погодиться на вступ Фінляндії та Швеції до НАТО і поставила країнам 10 умов, за яких могла би переглянути рішення.

13 червня стало відомо, що Швеція пішла Туреччині назустріч за двома пунктами зі списку умов.