UA / RU
Підтримати ZN.ua

Епіфаній про відвідування церков на Великдень: "Закликаємо всіх бути відповідальними щодо власного здоров‘я"

Храми будуть відчиненими на свята. Навіть ті, які знаходяться в "червоних" зонах карантину. 

Очільник ПЦУ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав вірян бути відповідальними за власне здоров'я під час відвідування храму на Великдень. Він зауважив, що Православна Церква радить, аби українці самостійно вирішили: підуть вони в храм, долучаться лише до освячування кошиків чи слухатимуть службу по телевізору. Про це Епіфаній розповів журналістам "Української правди". 

"Бути присутніми у храмі, прийти лише на освячення чи долучитися до молитви під час трансляції – вірні визначатимуться самі, знаючи власні обставини та загальні карантинні правила. Ми ж закликаємо всіх бути відповідальними щодо власного здоров‘я та здоров‘я ближніх", - зауважив Епіфаній. 

Щодо трансляції богослужінь, що такі будуть розміщенні у соцмережі Фейсбук на сторінці очільника ПЦУ, на сторінці самої Православної Церкви, на відповідний сторінці в ютюбі, а також на деяких телеканалах. 

Читайте також: Великий вівторок: традиції і заборони цього дня

Нагадаємо, ще раніше предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній запевнив, що храми у Великдень будуть відкриті, проте церква зробить усе можливе, аби убезпечити вірян у часи пандемії, зокрема, планується масове освячення пасок на хлібокомбінатах. 

МОЗ повідомило, що на Великдень не планують вводити жорстких карантинних обмежень.