UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Енергоатом" заперечує аварію на Південноукраїнській АЕС

Компанія заявляє, що один з блоків розвантажили "відповідно до регламенту".

"Енергоатом" заперечує наявність аварії на Південноукраїнській атомній електростанції. У своїй заяві компанія зазначає, що на одному з блоків виявили зауваження, через що його розвантажили на 33% "відповідно до регламенту".

"Зауваження буде усунене після того, як фахівці "Укренерго" відновлять пошкоджені лінії та забезпечать можливість видачі електроенергії", — заявили у компанії.

Читайте також: Енергоатом повідомив, скільки енергоблоків лишилось відремонтувати до зими

Зазначається, що це не повʼязано з ремонтом на АЕС. У повідомленні компанія пише, що ситуація виникла через складний перехідний режим. Він, своєю чергою, викликаний російськими обстрілами інфраструктури та супроводжується помітними змінами параметрів мережі: частоти, напруги, струму. 

Раніше джерела ZN.UA повідомляли, що 3 вересня сталась аварія на одному із трьох блоків на Південноукраїнській АЕС, що створило додатковий дефіцит об’ємом 425 МВт. Також не працює блок на Хмельницькій АЕС. Впродовж літа на обох станціях проводили профілактичні роботи.

Також про проблеми на Південноукраїнській АЕС повідомляв народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк. Він зазначив, що відключень електроенергії в Україні побільшає через "ефективний менеджмент".