UA / RU
Підтримати ZN.ua

Енергетична система країни функціонує та залишається цілісною – Шмигаль

Українські сили ППО вкотре завадили російським окупантам занурити країну у пітьму та холод.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, після чергового масованого ракетного обстрілу, заявив, що російським загарбникам не вдасться втілити в життя план по знеструмленню України. Про це глава уряду написав у своєму Telegram.

«Терористична країна Росія спробувала знову реалізувати свій злочинний план — занурити Україну в темряву та холод. Завдяки героїчним ЗСУ та силам ППО ворогу вкотре не вдалося задумане», - наголосив Шмигаль.

Очільник уряду зазначив, що енергетична система країни функціонує та залишається цілісною. Були влучання в енергоооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях. У деяких регіонах вимушено застосовано екстрені відключення для збалансування системи й уникнення аварій. Рятувальники вже працюють над ліквідацією наслідків атаки, аби повернути світло в кожну домівку.

«Черговий масований ракетний удар Росія завдала в річницю підписання Будапештського меморандуму. Демонструють світові, який із них «надійний» гарант безпеки. Тож покладаємося на Збройні Сили України та наших рятувальників. Віримо в перемогу та у справедливу відплату для російських терористів», - додав прем’єр

Читайте також: Politico: Пентагон і оборонпром США намагаються вирішити проблему виробництва зброї для України

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що під час нової хвилі обстрілів росіян одна ракета впала на територію Молдови але чия вона - поки що невідомо.