UA / RU
Підтримати ZN.ua

Електронні рапорти та захищені чати: в Україні запустили додаток для військових "Армія+"

Незабаром там з'являться функції, які допомагатимуть захисникам справлятися з їх соціальними та комунікативними запитами. 

Від сьогодні в Україні спеціально для військових працюватиме мобільний застосунок "Армія+". У Києві відбулася його презентація, на якій виступив президент Володимир Зеленський, повідомляє Liga.net. Він наголосив, що додаток повинен звільнити захисників від проходження паперової роботи, тобто "застарілої, нікому не потрібної бюрократії". 

"Сьогодні ми робимо крок до сучасності. Крок до ефективності, — сказав президент. — Те, що посилює всю нашу армію, бо посилює кожного командира, і згодом — кожного воїна нашої армії".

Спершу у додатку будуть базові функції, розповів глава держави. Прикладом цього він назва електронні рапорти, "коли за кілька хвилин і кліків можна зробити те, що зараз займає години й дні". А з часом там з'являться функції, які допомагатимуть захисникам справлятися з їх соціальними та комунікативними запитами. Також там будуть зібрані курси та навчальні програми. 

"Медицина, медичні документи — все це має бути та буде зручним. Банкінг та кредитування. Держава створює та збільшуватиме пакет фінансових можливостей для українських воїнів. Також, зокрема, в "Армії+" буде надійна комунікація між воїнами — захищені чати", — сказав президент.

Читайте також: Кабмін схвалив положення  про додаток «Армія+»

Раніше у Міноборони припускали, що цей додаток стане аналогом "Дії"