UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експрокурора, який влаштував пишне весілля у Львові, розшукує поліція

Підозрюють у підробці документів.

Колишнього прокурора Ростислава Ільницького, який став відомий після того, як відгуляв дводенне розкішне весілля з експрацівницею львівського ДБР Роксоланою Москвою у п'ятизірковому комплексі Emily Resort поблизу Львова, оголосили у розшук.

Його картка міститься у відповідному розділі на сайті МВС України.

Ільницького розшукують за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених  ч.1. ст 358, ч.3 ст 358 та ч.4 ст 359 ККУ —  Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

Ростислав Ільницький працював у 2018 році в органах прокуратури у Львові, згодом — заступником прокурора у  Радехові. Наприкінці 2019 року мав намір стати головним прокурором Херсонської області, але   в останній момент його на цю посаду не призначили. Вже тоді, обговорюючи кандидатуру потенційного головного прокурора Херсонщини, ЗМІ зауважили, що при доходах у 264 820 гривень за 2018 рік у Ільницького в декларації значилось 83 тисячі доларів заощаджень готівкою, хоча з часу закінчення університету він працював в органах прокуратури. У 2023 році, прокурор Ільницький за власним бажанням звільнився з посади прокурора прокуратури Печерського району Києва.

Державне бюро розслідувань прокоментувало історію з гучним весіллям у Львові, в якій фігурувала колишня працівниця правоохоронного органу: там повідомили, що наречену Ільницького —  працівницю львівського підрозділу ДБР Роксолану Москву — звільнили близько двох років тому,