UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експрес-тести не виявили коронавірус єгиптян, які прилетіли з Мілана

У Моз запевнили, що всіх пасажирів літака проінструктували щодо необхідності самоізоляції.

Громадян Єгипту, яких зняли з літака рейсу "Мілан - Київ" і про яких повідомляло ZN.UA, перевірили на коронавірус. Результати експрес-тесту в усіх трьох випадках були негативними. Тобто, COVID-19 у жодного з них не виявили, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Про результати аналізів повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "1+1" у ніч на п'ятницю, 13 березня.

У МОЗ запевнили, що всіх пасажирів цього рейсу проінструктували щодо необхідності самоізоляції. Також їм обіцяють найближчим часом видати направлення на перевірку на коронавірус. У разі необхідності їх помістять у карантин і лікуватимуть згідно з протоколом, підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, увечері 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про початок пандемії коронавірусу.

Того ж дня на засідання Кабінету міністрів було ухвалено рішення запровадити в Україні тритижневий карантин з 12 березня. У період дії карантину тимчасово призупиняється навчання у дошкільних закладах, школах та вишах, закриваються місця скупчення людей (торгові центри, кінотеатри тощо), забороняються масові заходи чисельністю понад 200 осіб.

Україна призупиняє пряме авіасполучення з Італією – епіцентром коронавірусу в Європі, та посилює заходи безпеки на кордоні. Однак літаки з Мілана все ще прилітають у Бориспіль. Анонсоване прем'єр-міністром Денисом Шмигалем закриття 170 пунктів пропуску так і не відбулося – станом на ранок 12 березня усі вони працювали.

Станом на вечір 12 березня в Україні було діагностовано три випадки інфікування коронавірусом, два з них – у Чернівецькій області.

Докладніше про боротьбу з коронавірусом у світі читайте в матеріалі ZN.UA "Світ у боротьбі з коронавірусом: як Україну та інші країни поступово затягує в глобальний карантин".