UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерт про удар по Смоленському авіазаводу: "У росіян є лише десять МіГів, модернізованих під "Кинджали"

Він також пояснив, що удари української сторони по таких російських підприємствах мають стратегічне значення. 

Військовий експерт Петро Черник зауважив, що якщо під час вчорашньої атаки по Смоленському авіаційному заводу справді були пошкоджені МіГи-31К, то для України це хороша новина, адже таких бортів, модернізованих під ракети "Кинджал", є лише десять.

Під час телемарафону він уточнив, що РФ вже не може виготовляти ці винищувачі-перехоплювачі дальньої дії. А наймолодший з таких літаків був випущений у 1994-му. 

"А взагалі в стратегічному контексті якраз нищення воєнно-промислового комплексу, якраз удари по усіх типах заводів, котрі виробляють зброю, і є тим стратегічним завданням, котре у перспективі може переламати хід війни, але є нюанс - масштабованість має значення", - сказав Черник.

Читайте також: У Повітряних силах пояснили, чи зміниться оповіщення через зліт винищувачів МіГ-31К

Нагадаємо, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко зауважив, що за своїми можливостями Україна вже випереджає "Моссад". За його словами, Головне управління розвідки Міноборони, Служба зовнішньої розвідки, Служба безпеки та контррозвідка України зараз працюють на максимальних можливостях та за їх межами.