UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерт оцінив ймовірність повторного наступу росіян на Харків

Насправді ресурсів для цього вже немає. 

Військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Олег Жданов заявив, що у російських військових немає наступальних ресурсів, аби знову розпочати вторгнення у звільнену Харківську область і безпосередньо в місто Харків. Про це він сказав під час одного з ефірів на YouTube

"По-перше, нічим (відновити наступ - ред.). По-друге, навіть якщо вони зберуть ті розбиті війська в купу, вони ж покидали техніку. Їх же треба озброїти і посадити на якусь техніку. А з технікою у них проблеми. Вони навіть сьогодні в Білорусі на навчаннях намагаються відкатати зняту зі зберігання техніку", - пояснив експерт.

Він нагадав й про те, що, за даними ГУР і ГШ, Росія призупиняє відправку в Україну вже сформованих підрозділів. 

Читайте також: ЗСУ взяли в полон тисячі російських військових, серед яких є й офіцери — Die Welt

Нагадаємо, 13 вересня заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що в ході контрнаступу захисників на північному сході країни було звільнено вже 300 населених пунктів Харківської області - це 3 800 квадратних км. Та вже через кілька годин вона виступила з іншою заявою, зауваживши, що ці цифри стосуються лише тих територій, звільнення яких є офіційно підтвердженим. Насправді ж Сили оборони деокупували в регіоні вдвічі більше земель.