UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерт назвав два завдання, які захисники виконують в Авдіївці. І йдеться не про перемелювання ворога

За словами Киричевського, якщо ЗСУ все ж вдасться не пропустити росіян далі, це буде буквально військове диво, якого у військовій історії ніхто не робив.

Зважаючи на поточні контури фронту, не варто очікувати, що втримувати Авдіївку у Донецькій області буде легко, заявив військовий експерт Defense Express Іван Киричевський. На його думку, наразі захисники намагаються виконати там два завдання: перше — уникнути оточення міста та втримати керованість оборони, попри просування росіян, друге — ймовірно, отримати час для облаштування рубежу укріпленої оборони, про який зараз ходять чутки, його захисників повинні зайняти після відходу з міста. 

"Мова про відстань приблизно 20 км від міста, це аналізували західні аналітики, показуючи супутникові знімки, — наголосив Киричевський під час ефіру на телеканалі "Еспресо". - Але те, що можуть бути різні неприємні варіанти по Авдіївці, до цього треба готуватися". 

Виконувати завдання зі знищення ворога на рубежах Авдіївки не можна буде безконечно. Киричевський припускає, що зміна керівництва ЗСУ відбулася зараз, коли проблем по місту ще не накопичилося багато, щоб переходити у гостру фазу. 

"Однак треба бути готовими до різних у тому числі й складних варіантів розвитку подій навколо Авдіївки. Судячи з поточних контурів фронту, не варто будувати завищених очікувань, що місто утримати буде легко, — наголосив Киричевський. — Якщо раптом трапиться таке диво, що росіян вдасться не пустити далі, це буде буквально військове диво, яке у військовій історії ніхто не робив". 

Читайте також: Боротьба за Авдіївку: українська армія тримає оборону, але ситуація стає критичною — Politico

Нагадаємо, екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий вважає, що ЗСУ можуть вийти з Авдіївки Донецької області через дефіцит снарядів. Він припустив, що протягом зими росіяни мають шанс ще незначно просунутися вперед на цій ділянці, тож цілком ймовірно, що вони таки "дотиснуть" місто.