UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ексочільника МЗС Кожару повторно заарештували за підозрою у вбивстві

Кожарі продовжили запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 17 липня 2020 року.

Київський апеляційний суд взяв під варту ексголову Міністерства закордонних справ України Леоніда Кожару, підозрюваного у вбивстві колишнього власника телеканалу "Інтер" Сергія Старицького. Про це повідомляє прес-служба суду.

Повідомляється, що колегія суддів розглянула апеляцію, подану прокурором на постанову Шевченківського районного суду Києва, якою частково задоволено клопотання слідчого Національної поліції в Київській області.

Леоніду Кожарі продовжили запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 17 липня 2020 року з можливістю виходу під заставу в розмірі 14 млн гривень.

"Кожарі повернули заставу в 14 млн і винесли постанову взяти під варту в залі суду. Є ще надія на наше правосуддя", - написала в Facebook дочка вбитого підприємця Катерина Старицька.

Читайте також: На в'їздах в Мелітополь встановили контрольно-пропускні пункти

Раніше ZN.UA повідомляло про те, що тіло Сергія Старицького знайшли у будинку екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожари. Спочатку мова йшла про те, що правоохоронці в якості основної версії розглядають самогубство. Однак друг убитого Володимир Костерін повідомив, що у Старицького стріляли з відстані від 3 до 5 метрів.

У бізнесмена вистрілили з пістолета Jericho 941, зареєстрованого на Кожару. Інцидент стався о 21:50 п'ятниці, 21 лютого, у будинку екс-міністра в селі Чайки Києво-Святошинського району Київської області.

25 березня Леоніду Кожарі вручили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство – ред.) Кримінального кодексу України.