UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екскерівника СБУ у Криму підозрюють у державній зраді

Олега Кулініча затримали.

Правоохоронці затримали за підозрою у державній зраді колишнього начальника СБУ у АР Крим Олега Кулініча. Інформацію «Українській правді» підтвердили джерела в Службі безпеки України. 

Кулінічу оголосили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу, зокрема, статтею 111 (держзрада), що передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

У СБУ нагадали, що у її лавах працюють тисячі чесних і професійних патріотів, багато з яких зараз захищають Україну зі зброєю в руках. Водночас боротьба з агентурою російських спецслужб свідчить про очищення Служби.

Читайте також: СБУ затримала російських агентів, які коригували нещодавні обстріли Миколаївщини

Донедавна Кулініч залишався на посаді, і був звільнений президентом України Володимиром Зеленським 2 березня. Ще до призначення на посаду активісти попереджали, що він може співпрацювати із агресором, наголошує активіст Сергій Стерненко.

За його словами, саме Кулініч протягував до СБУ Сєргєя Короткіх («Боцмана»), якого пов’язують з роботою на спецслужби Росії та Білорусі, зокрема, справою про вбивство у Києві очільника «Білоруського дому» Віталія Шишова.