UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-ректор Мельник втік до США через Білорусь та Австрію

Стало відомо маршрут втечі ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника з України. Кордон із Білоруссю утікач перетинав разом зі своїм братом.

Екс-ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник залишив територію України через кордон з Білоруссю, звідки полетів до Австрії, а з неї вилетів до США. Він перетинав кордон разом зі своїм рідним братом Олександром та племінником, повідомили джерела у міліції пише "Коммерсантъ-Україна".

У поїздці до кордону Білорусі екс-ректора-втікача супроводжували його рідний брат Олександр і племінник. За даними джерела, кордон вони перетинали разом зі своїм родичем.

Зараз Петро Мельник все ще перебуває у США і американська влада не поспішає видавати його українській стороні.

У той же час у Києві тривають слухання у справі про його втечу. 18 листопада заступник начальника управління кадрового забезпечення ГУ МВС в Київській області Сергій Крот розповів, що для роботи з системою електронною системою стеження в кінці 2012 року було видано наказ, згідно з ним під це завдання повинні були виділити штат інспекторів-чергових. Вони повинні були вивчити системи електронного моніторингу і працювати з нею, причому у вимогах до кваліфікації значилася вища освіта. "Відповідний штат у райвідділі було укомплектовано", - розповів він.

Однак обов'язки щодо роботи з системою електронного моніторингу у міліції поклали не на інспекторів, а рядових працівників чергової частини.

Нагадаємо, ректора Національного університету державної податкової служби Петра Мельника було затримано 27 липня працівниками міліції у власному кабінеті при отриманні хабара. 1 серпня як запобіжний захід Печерський райсуд визначив Мельнику домашній арешт (адвокати заявляли про погіршення стану його здоров'я).

7 серпня на нього одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати переміщення арештованого. У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку.

12 серпня Печерський райсуд дозволив затримати ректора для доставки до суду з метою зміни запобіжного заходу. 14 серпня Мельника було оголошено в міжнародний розшук.

Незабаром стало відомо, що оголошений в розшук Петро Мельник перебуває в місті Сан-Маркос у Каліфорнії (США). Українська сторона направила до США клопотання про його екстрадицію. !zn

Читайте також:

З-під домашнього арешту в Україні вдалося втекти тільки ректору Мельнику

Міліціонери, які надягли на Мельника браслет, не знали, як він працює

Мельник не збирається повертатися до України