UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ексочільника Броварської РВА, що п‘яним покалічив пішоходів, звільнили з-під варти

Суддя Броварського міськрайонного суду прийняла рішення звільнити Володимира Майбоженка з-під варти під особисте зобов'язання

Броварський міськрайонний суд звільнив з-під варти екскерівника Броварської РДА Володимира Майбоженка, який у квітні цього року, будучи п'яним, скоїв наїзд на пішоходів і травмував людей.

Про рішення суду, який ухвалив його 4 вересня на підготовчому засіданню зі справи, повідомив місцевий Telegram-канал Трибуна-Бровари

Читайте також: Суддя з Броварів підробив документи, щоб з’їздити в круїз на Кариби

Під час судового засідання підозрюваний свою провину у скоєному визнав та зазначив, що компенсував кошти на лікування двом із чотирьох постраждалих. Своєю чергою сторона потерпілих мами та доньки зазначають, що протягом 5 місяців жодних коштів відшкодовано не було, а з боку обвинуваченого лунали лише обіцянки. Та додають, що все лікування і реабілітацію оплачували самі.  Володимир Майбоженко апелював тим, що нині він безробітний пенсіонер, тож, отримує лише пенсію.

Колишній посадовець просив звільнення з-під варти, як він сказав, для повного відшкодування коштів на лікування та реабілітацію потерпілих. Однак  вибачення в постраждалих так і не попросив, бо вважає, що це може бути розцінено як тиск.

Суддя Броварського міськрайонного суду зобов’язала звільнити Володимира Майбоженка з-під варти під особисте зобов'язання.

Читайте також: Зеленський звільнив з посади начальника Броварської РВА, який учора напідпитку скоїв ДТП

Нагадаємо, 26 квітня 2024 р. у стані сп’яніння Майбоженко влетів на авто в натовп людей. Тоді четверо людей отримали тяжкі травми. Троє з них отримали переломи, а одного з чоловіків діставали прямо з-під коліс авто. У крові екс-голови БРВА алкотестер показав 2,31 проміле алкоголю.

59-річний Володимир Майбоженко був призначений на посаду голови Броварської РДА у листопаді 2022 року. З 20 квітня 2006 по 14 травня 2010 він обіймав посаду голови Київської обласної ради. Очолював Київський обласний осередок партії ВО"Батьківщина", проте був виключений з партії "за грубе порушення статуту". Згодом очолив обласну організацію партії "УКРОП".

Після ДТП Майбоженка було звільнено з посади. "Це єдиний правильний крок після жахливого інциденту, який стався в Броварах і внаслідок якого постраждали 4 людини. ... Подібна поведінка посадовця неприпустима! Я звертаюся до правоохоронців - в найкоротший термін дати належну правову оцінку цій події. Наполягаю на об'єктивному, неупередженому розслідуванні та справедливому покаранні. Ситуацію триматиму на особистому контролі", —  заявив начальник ОВА Руслан Кравченко.