UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-міністр оборони порадив готуватися до повномасштабного вторгнення Росії

Ігор Тенюх не виключає можливості авіанальотів на українські міста.

Анексований Крим взимку особливо гостро потребує підтримки материкової України, в результаті чого Росія буде робити все, щоб з'єднати Донбас і півострів. Про це заявив екс-міністр оборони Ігор Тенюх в ефірі 5 каналу.

За його словами, Криму взимку виживати без зв'язку з материковою Україною дуже складно. При цьому він не виключає можливості авіанальотів на українські міста.

"Ми реально повинні готувати всю державу і населення до повномасштабного вторгнення Росії. Це не означає, що всі повинні йти на фронт, але ми повинні призначити в кожному місті відповідальних за підготовку населення до авіанальотів. Об'єднати все управління в руках Генштабу, який буде відповідати за всі процеси. Дай Бог, щоб це перемир'я відбулося, але не варто думати, що Путін відмовиться від своїх планів", - зазначив Тенюх.

Крім того, за словами Тенюха, Росія вже видає на Донбасі паспорти, щоб зробити з регіону якусь подобу Абхазії. Україна, на його думку, повинна відповісти на це ефективною підготовкою до повномасштабного вторгнення.

Як повідомлялося, 5 вересня в Мінську був підписаний протокол про припинення вогню на Донбасі з 18:00 того ж дня. Між тим, російські війська і терористи, незважаючи на оголошене перемир'я, продовжують обстріли позицій українських військ і цивільних об'єктів, у тому числі із застосуванням важких озброєнь. !zn