UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-керівник "Київенергохолдингу" збирався втекти в ОРДО з годинником від Путіна

За допомогою "Київенергохолдингу" пакет акцій 12,73% "Київенерго" перейшов з комунальної власності до компанії Ахметова.

© ГПУ
© ГПУ
© ГПУ

Слідчі прокуратури Києва затримали екс-голову правління ЗАТ "Компанія Київенергохолдинг" та екс-голову постійної комісії Київради з питань ЖКГ і ПЕК Юрія Бондаря, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Затриманий готувався до втечі на територію т. зв. ДНР. Знайдений при обшуку іменний годинник від Путіна - красномовне свідчення союзу п'ятої колони і криміналу", - написав Луценко на своїй сторінці в Facebook.

За інформацією прес-служби ГПУ, Бондар причетний до незаконного відчуження у 2007 році пакету акцій АК "Київенерго" вартістю понад 77 млн грн.

На даний час Бондарю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

У вересні Печерський районний суд Києва за клопотанням прокуратури дозволив провести позапланову перевірку фінансово-господарської діяльності "Київенерго" у справі про законність виведення з комунальної власності 12,73% компанії в 2007 році.

Кримінальне провадження може торкнутися власника СКМ Ріната Ахметова, а також бізнесменів Василя Хмельницького та Андрія Іванова. Цей пакет акцій спочатку був переданий "Київенергохолдингу", яким володіли Хмельницький і Іванов, а потім через ряд сумнівних угод виведений з власності Києва і проданий холдингу ДТЕК Ріната Ахметова. Згідно з даними рішення Печерського суду, вартість комунального пакету акцій у 12,73% оцінювалася у 77,5 млн грн.