UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-дружина Гиркіна розповіла, як він "зірвав куш" під час війни в Донбасі

За проведення "кампанії" в Слов'янську Ігоря Гиркіна нагородили дуже щедро.

"Головкома Новоросії" Ігоря Гиркіна Кремль вилучили зі списку менеджерів війни ще рік тому. Тепер він збагачується з допомогою створеного ним громадського руху "Новоросія", про це російському виданню "Нова газета" розповіла колишня дружина Віра Гиркіна.

Гиркін створив громадський рух "Новоросія", через який налагоджено збір коштів в рамках, як заявлялося, надання гуманітарної допомоги Донбасу та іншим областям південного сходу України. Залучаючи пожертви, екс-головком відправився в турне по містах Росії, в якому його супроводжували однодумці і піар-консультанти. Зокрема, в Пермі фотографи виявили Гиркіна, який пересувався в кортежі з двох Mercedes S500.

"Він зірвав куш на цій війні, і рух "Новоросія" його головний проект", - розповіла Віра Гиркіна. "Плюс за кампанію в Слов'янську Ігоря винагородили дуже щедро. Не знаю, взяв він їх або не прийняв, але мова могла йти про 15 мільйонів рублів. У цілому фонд, наскільки мені відомо, працює успішно, але кошти йдуть і наліво", - підкреслила вона.

За словами Гиркіної, частина гуманітарної допомоги осідає на кордоні Росії і Донецькій області та далі йде вже товаром: "Люди вивертають кишені, щоб допомогти Донбасу. А в підсумку на гуманітарці роблять комерцію".

Віра Гиркіна з двома дітьми живе зараз в Ростовській області неподалік від Міллерова. Каже, що вирушила туди за наполяганням екс-чоловіка. "Нас відправили сюди з початком війни, Гиркін вирішив сидіти і не рипатися, так він турбувався нібито за нашу безпеку. Але проблема полягає в тому, що Ігор, ставши багатим, фактично кинув нас. Неможливо сидіти і не рипатися, коли ти з мінімумом засобів і двома дітьми, одна з яких хворіє. Я в курсі його справ, спілкуюся з нашими спільними друзями. Хотіла нещодавно зв'язатися і з його колишнім начальником Малофєєвим, але Костянтин передав, що не хоче ні з ким із близьких Гиркіина більше знатися".

У відповідь на прохання прокоментувати наведені відомості прес-секретар Стрєлкова-Гиркіна Анастасія Михайлівська заявила: "Ігор Іванович не буде коментувати цю маячню. Інформація про 15 мільйонів є брехнею, як і те, що Віра живе в Ростовській області. Віра живе за місцем прописки у своїй квартирі в Хімках. Краще скажіть, навіщо ви це пишете? Вас адже вже в Донецьку били, а знаєте, скільки зараз в Москві всяких ополченців неадекватних ходить?".

Раніше британське видання The Telegraph повідомляло, що сім'ї жертв рейсу MH17 подали позов до Гиркіна на $ 900 млн, його звинувачують в організації цієї катастрофи. Тоді прес-секретар Гиркіна Мирослава Регінська заявила, що екс-командир бойовиків не реагуватиме на звинувачення.