UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-директора "Інформаційних судових систем" затримали при спробі виїхати до Росіі

Колишній директор держпідприємства підозрюється в укладенні фіктивних договорів поставки програмного забезпечення.

Колишнього директора держпідприємства "Інформаційні судові системи" затримали при спробі виїхати на територію Росії, повідомив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

"Затримали в суботу при перетині кордону колишнього (у 2013-2014 роках) директора держпідприємства "Інформаційні судові системи" Б. за підозрою в заволодінні 6,4 млн грн", - повідомив Горбатюк агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, екс-директор держпідприємства підозрюється у заволодінні в 2013-2014 роках разом з спільниками державними коштами в сумі 6,4 млн грн шляхом укладення фіктивних договорів поставки програмного забезпечення для систем відеоконференцзв'язку в органах юстиції України з подальшим виведенням коштів на підконтрольну іноземну компанію.

"Генеральною прокуратурою України в Печерський районний суд м. Києва внесено клопотання про обрання стосовно вказаної посадової особи запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Як повідомляє видання "Українська правда", йдеться про Леоніда Богданова. За інформацією видання, його затримання відбулося 23 вересня на пункті контролю "Конотоп" Сумської області, коли Богданов їхав поїздом до Російської Федерації.

ДП "Інформаційні судові системи" створено для адміністрування баз даних в українській судовій системі. У його веденні знаходиться Єдиний державний судовий реєстр і системи документообігу в судах різних юрисдикцій.