UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-директор " Укроборонпрому завдав збитків державі на п'ять мільйонів гривень – СБУ

Колишньому керівнику повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ

Служба безпеки України задокументувала протиправну діяльність колишнього директора підприємства концерну Укроборонпром, який завдав державі збитків майже на 5млн гривень при виконанні державного оборонного замовлення, повідомляє пресс-центр Служби безпеки України.

Оперативники спецслужби встановили, що одне з підприємств, яке входить до складу концерну Укроборонпром, отримала фінансування від Міністерства оборони України на закупівлю у західних партнерів партії стрілецької зброї. Отримані кошти керівник держпідприємства використав не за призначенням.

«За версією слідства, в 2017 році за час проведення незаконної операції з державними грошима, збільшилися ціни на законтрактовану Міноборони продукцію. В результаті дій чиновника оплата контракту не відбулася вчасно, тому було зірвано реалізацію міжнародно-економічного контракту, що призвело до невиконання державного замовлення на закупівлю озброєння для потреб військових», – йдеться у повідомленні.

В результаті дій колишнього керівника "Укроборонпрому", європейські партнери подали позов про накладення штрафних санкцій на держпідприємство за невиконання умов і строків контракту. 

Інститут судово-технічних експертиз СБУ офіційно підтвердив, що дії зазначеної посадової особи призвели до збитків підприємства на суму 5 млн гривень.

В рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за місцем проживання і роботи колишнього керівника держпідприємства, під час яких отримано додаткові докази його протиправної діяльності.

Головному фігуранту справи повідомлено про підозру у ч. 2 ст.  367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Масштабні розкрадання в "Укрзалізниці": у СБУ розповіли подробиці

Як повідомлялося раніше, спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро закінчили слідство по справі колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського. Екс-держслужбовця підозрюють у корупції, що заподіяла державному концерну "Укроборонпром" мільйонні збитки.