UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джелялова перевели в психіатричну лікарню — адвокат

Ніяких підстав поміщати його в психіатричну лікарню немає

Окупаційна влада на Кримському півострові перевела Нарімана Джелялова з СІЗО до психіатричної лікарні. Про це повідомив адвокат першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Микола Полозов у Facebook.

«Адвокатам Нарімана Джелял стало відомо, що його вивезли з СІЗО Сімферополя, де він утримувався останній місяць. Як з'ясувалося, його перемістили в 15-е відділення Кримської республіканської психіатричної лікарні № 1», — повідомив Полозов.

Він уточнив, що це відділення, де проводиться стаціонарна психолого-психіатрична експертиза щодо підслідних осіб, які утримуються під вартою і ніяких підстав поміщати його в психіатричну лікарню, немає.

«У такому випадку ніяких інших причин прийняття слідчим рішення про направлення Нарімана Джелялова на психіатричну експертизу, крім як застосування каральної практики, припустити неможливо. Сама психолого-психіатрична експертиза триватиме від 21 до 28 днів. Стан здоров'я Нарімана нормальний», — заявив адвокат.

Полозов повідомив, що навіть згідно з окупаційним законодавством «влада» не має права проводити з політув'язненим експертизу. Захист оскаржить це рішення.

Читайте також: Адвокат Полозов заявив про нові тортури кримськотатарських політв'язнів у в'язницях РФ

Раніше повідомлялося, що українського політв'язня і першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова утримують в спецблоці СІЗО окупованого Сімферополя, повідомив його адвокат Микола Полозов. Також, за його словами, Джелялову не надходять листи.