UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джанкой і Гвардійське є базою двох найважливіших російських військових аеродромів у Криму — британська розвідка

Атака на них має сильно занепокоїти російське командування.

Вибухи на складі боєприпасів поблизу Джанкоя в окупованому РФ Криму та інцидент на авіабазі в Гвардійському в центрі півострова мають викликати сильне занепокоєння російської влади, вважають аналітики британської розвідки.

«Джанкой і Гвардійське є центром для двох найважливіших російських військових аеродромів у Криму. Джанкой також є ключовим автомобільним і залізничним вузлом, який відіграє важливу роль у забезпеченні російських операцій на півдні України», вказують в Міністерстві оборони Великої Британії.

І хоча достеменна причина вибухів та масштаб збитків ще не зрозумілі, але російське командування, швидше за все, буде сильно стурбоване очевидним погіршенням безпеки в Криму, який функціонує як тиловий район для окупації України.

Читайте також: За вибухами в Джанкої стоїть український підрозділ — NYT

Американський «Інститут вивчення війни» (ISW) зазначає, що удари Збройних сил України по тимчасово окупованому Джанкою порушили логістику постачання зброї армії Росії на південь від Запоріжжя та в Мелітополі.

При цьому немає жодних ознак того, що ЗСУ використовувала надану США зброю під час останніх ударів по Криму, і малоймовірно, що вони застосовували її, оскільки цілі знаходяться далеко за межами радіуса дії наданих систем.