UA / RU
Підтримати ZN.ua

Двоє харків'ян готували ракетні удари по спецпідрозділу Kraken: їх засудили за держзраду

Росіяни завербували молодиків після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Двоє мешканців Харкова збирали інформацію для росіян про розташування підрозділу спеціального призначення Kraken Головного управління розвідки Міноборони. По тимчасовим місцям базування окупанти планувала нанести ракетно-бомбові удари. За скоєне їх засудили до 15 років за ґратами.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, інформаторами виявилися 19-ти і 21-річний жителі житлового масиву Салтівка.

Читайте також: Допомагав росіянам готувати новий наступ на Харківщину. СБУ затримала 18-річного харків’янина

За інформацією правоохоронців, хлопці на велосипедах об'їжджали обласний центр і околиця та видивлялися знаки розрізнення українських військових, щоб прозвітувати про це співробітникам ФСБ, які завербували їх після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Російські спецслужби вийшли на молодиків через їхні прокремлівські коментарі у соціальних мережах. За інформацію про позиції українських військових росіяни обіцяли гроші, а також допомогти вступити в академію ФСБ.

Служба безпеки України/Telegram

Суд визнав їх винними у державній зраді, вчиненою за попередньою змовою групою людей в умовах воєнного стану, і призначив їм покарання у вигляді 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Києві СБУ затримала соратників держзрадника Віктора Медведчука, які намагалися "розкручувати" проєкт "Другая Украина".