UA / RU
Підтримати ZN.ua

Двох убивць Оксани Макар відправили до колонії

Погосян буде етапований у Дніпропетровську область, а Присяжнюк буде відбувати термін у Запорізькій області. Краснощок знаходиться у Миколаївському СІЗО, але скоро буде відправлений в одну з колоній максимального рівня безпеки.

Артема Погосяна етапують в одну з колоній у сусідній Дніпропетровській області. Імовірно своє покарання Погосян буде відбувати у Жовтоводській виправній колонії №26, оскільки в області вона є єдиною для вперше засуджених.

Другим фігурантом, якого вже відправили в колонію для відбування покарання є Максим Присяжнюк. За наявною інформацією, його на даний момент етапують в одну з колоній Запорізької області.

А ось Євген Краснощок, що отримав довічне позбавлення волі, поки знаходиться в Миколаївському СІЗО. Проте вже незабаром головного фігуранта "справи Макар" відправлять в одну з українських колоній максимального рівня безпеки в блок для довічно засуджених.

Після розгляду скарг у вказаній кримінальній справі в Апеляційному суді Миколаївської області минуло більше місяця, а фігурантів "справи Макар" тільки відправили за етапом. Пов'язано це з тим, що засуджені числяться в пенітенціарній службі як учасники резонансної події. Тому їхнім переведенням з СІЗО до колонії не займається управління в Миколаївській області, а безпосередньо Державна пенітенціарна служба України.

Нагадаємо, у ніч на 10 березня 2012 року в Миколаєві троє хлопців зґвалтували і намагалися спалити 18-річну Оксану Макар. Дівчина дивом вижила, хоча й отримала опіки 50% тіла. Однак, незважаючи на всі зусилля, лікарі не змогли врятувати їй життя - Оксана померла 29 березня від зупинки серця.

Справа отримала широкий громадський резонанс. Перед смертю Оксана встигла дати свідчення проти своїх мучителів - Євгена Краснощока, Максима Присяжнюка і Артема Погосяна.

Обвинувачені спочатку зізналися у скоєнні злочину, але пізніше відмовилися від своїх свідчень. 27 листопада суд визнав їх винними і засудив до термінів, яких вимагала прокуратура - Краснощока до довічного позбавлення волі, Присяжнюка і Погосяна - до 15 і 14 років. !zn

Читайте також:

Мати Оксани Макар на гроші благодійників купила салон краси і розкішну квартиру

Суд виніс вирок убивцям Макар: Краснощок отримав довічне, Присяжнюк і Погосян - до 15 і 14 років

Один з обвинувачених у вбивстві Оксани Макар намагався покінчити з собою