UA / RU
Підтримати ZN.ua

Двох чиновників "Укрзалізниці" заарештували на два місяці з правом застави

Обох підозрюваних відсторонили від посад.

Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці з альтернативою внесення застави двох чиновників "Укрзалізниці", затриманих за вимагання, повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець на своїй сторінці в Facebook.

"За підсумками майже 10-годинного судового дійства начальнику земельного Департаменту "Укразалізниці" обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з альтернативою у вигляді застави в сумі 3,8 млн гривень. Його спільнику - заступникові юридичного департаменту "Укрзалізниці" - утримання під вартою на такий же термін з можливістю застави в 3,2 млн гривень", - написала Максимець.

Також вона додала, що обох підозрюваних відсторонили від посад.

6 липня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що двоє посадовців "Укрзалізниці" затримано за вимагання хабара у розмірі 150 тисяч доларів.

Посадові особи прийняли пропозицію директора одного з підприємств Київської області стосовно отримання хабара у сумі 4 млн грн за укладення договору оренди 9 га землі у Пісківці Бородянського району Київської області.

Чиновникам повідомили про підозру у ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.