UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дві третини українців зробили запаси продуктів на зиму

Найбільш активно консервують і заготовляють продукти пенсіонери. Але навіть серед молодих людей майже половина вже залучені в цей процес.

Запаси продуктів на зиму зробили майже дві третини дорослого населення України (62%), свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.

"Отримані дані дозволяють констатувати, що займалися заготівлею практично всі верстви населення", - зазначили соціологи.

Найбільш високу активність у заготівлі продуктів проявили особи передпенсійного та пенсійного віку - від 50 років і старше - близько 70%, а також сільські жителі (71%). А ось рідше інших в процес заготівлі продуктів включалася молодь (49%), а також жителі обласних центрів (51%).

За даними опитування, найбільш популярними в Україні є придбання продуктів на ринку (45%), в супермаркеті (43%), в невеликих магазинах поблизу від будинку (37%), а також виробництво продуктів у власному господарстві (18%).

Соціологічна група "Рейтинг"

Дослідження проводилося компанією R&B в період з 19-24 жовтня серед 1802 осіб по всій території України за винятком Криму та ОРДЛО. Помилка вибірки становить ±2,4% при рівні довірчої ймовірності Р=0,95.

У жовтні 2016 року Кабінет міністрів затвердив новий споживчий кошик. Набори продуктів затверджено виходячи з норми 2790,8 ккал в день для працездатної людини. Кошик розрахована на потребах людини в рік. Зокрема, в річну норму включено 99 кг хліба, 95 кг картоплі, 28 кг капусти, 25 кг огірків і помідорів, 24 кг цукру, 16 кг яловичини, 8 кг свинини, 2 кг сала тощо.