UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дві третини українців вірить у здатність ЗСУ відбити напад Росії — соцопитування

Чверть українців певні, що загроз в принципі не існує.

Майже половина українців вважають реальною ймовірність повномасштабного воєнного вторгнення Росії в Україну, а чверть впевнена, що жодних загроз безпеці України немає. Такі дані соціологічного опитування опублікувала група «Рейтинг».

Так,  19% опитаних українців оцінюють ризик вторгнення Росії в Україну як високу, 33% – як середню, 20% – як низьку, а 25% вважають, що немає жодної загрози. При цьому кількість опитаних, які не вбачають загрози, суттєво різниться за регіонами: від 14% на Заході до 42% – на Сході країни.

СБУ

При цьому більшість опитаних – а саме 64% - впевнені, що Україна зможе відбити напад, якщо вторгнення Росії відбудеться, а третина – не впевнені в цьому. Впевненість у власні збройні сили за останні кілька днів зросла з 58 до 64%.

СБУ

Читайте також: Майже 60% українців готові чинити опір Росії у разі вторгнення – опитування

Опитування проведено соціологічною групою «Рейтинг» 16-17 лютого в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій , серед 1722 респондентів методом опитування: CATI. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,4%.