UA / RU
Підтримати ZN.ua

Два склади боєприпасів, поромна переправа, 59 окупантів і понад десять одиниць техніки: стали відомі добові втрати ворога на півдні

ЗСУ продовжують контролювати складну ситуацію на Херсонщині та Миколаївщині.

На півдні ЗСУ продовжують звільняти окуповані території і завдають ворогу значних втрат. Зокрема, за добу 8 вересня було знищено 59 окупантів, поромну переправу в районі Нової Каховки, два склади боєприпасів та більш ніж десять одиниць військової техніки ворога. Про це повідомляє пресслужба ОК «Південь».

За даними українських захисників, росіяни намагаються покращити логістичне забезпечення своїх військ, організовуючи понтонні переправи через річки Дніпро та Інгулець і наносять ракетно-артилерійські та авіаційні удари по позиціях наших військ та мирних населених пунктах. Але ситуація на напрямку контролюється ЗСУ.

За добу нашою авіацією нанесено шість, а ракетно-артилерійськими підрозділами 265 влучних уражень, зокрема по реактивних системах залпового вогню, районах зосередження озброєння та техніки, понтонних переправах в районі Нової Каховки. ЗСУ тримають мости в регіоні під щільним вогневим контролем без можливості ремонту та використання.

«Втрати ворога за бойовий день складають 59 окупантів, три реактивні системи залпового вогню «Ураган» і транспортно-зарядна машина для них, дві самохідні гармати артилерії «Піон», самохідна гаубиця «Мста-С», три самохідні артилерійсько-мінометні установки, танк Т-72 та шість одиниць авто-бронетехніки. Також знищено два склади боєприпасів в Бериславському районі та поромна переправа в Новій Каховці», — йдеться у повідомленні.

Крім того, на Миколаївщині було затримано коригувальника, який збирав та передавав інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ. А в Одесі виявлено жінку, котра за допомогою електронної переписки повідомляла окупантам інформацію про об’єкти критичної інфраструктури міста, а також про переміщення гуманітарних та сільськогосподарських вантажів. 

Читайте також: ЗСУ звільнили один населений пункт на Донбасі

Раніше повідомлялося, що з початку вересня ЗСУ звільнили понад тисячу квадратних кілометрів української території.

Про те, які геополітичні процеси впливають на перебіг війни Росії проти України та чи можливе її потенційне завершення найближчим часом читайте у матеріалі Сергія Корсунського «Кінець війни в Україні: чи можна вже назвати дату».