UA / RU
Підтримати ZN.ua

Два кримськотатарських канали можуть припинити мовлення на Крим

ATR виявився важкому фінансовому становищі і більше не може оплачувати трансляцію через супутник.

В найближчі дні кримськотатарські канали ATR і Lâle можуть припинити мовлення на окупований Крим.

"Завтра-післязавтра ATR та дитячий телеканал Lâle можуть припинити мовлення на Крим. Тому що кримськотатарський канал, у якого влада Росії забрала все, більше не може оплачувати трансляцію через супутник. А влада України не хоче", - написав заступник генерального директора у ATR Айдер Муждабаєв на своїй сторінці в Facebook.

Минулого тижня стартувала акція "Врятуй ATR", що закликає підтримати телеканал.

"Це допоможе кримськотатарською журналістам повідомляти світові про злочини путінського режиму, і наблизить звільнення Криму від Росії", - йдеться у спілкуванні телеканалу.

Читайте також: Полк "Азов" зняв блокаду з телеканалу "Інтер" в Києві

Телеканал АТR був заснований в 2007 році, він вів мовлення трьома мовами – кримсько-татарською, українською та російською. Після анексії Криму Росією Роскомнадзор кілька разів з надуманих причин відмовив телеканалу у продовженні ліцензії і з 1 квітня АТR був змушений припинити мовлення в Криму. За словами Чубарова, переїхавши на материкову Україну, журналісти зберегли архів, зокрема і ту частину матеріалів, які були зібрані з усього СРСР і оновлені на сучасних носіях. На початку травнятелеканал ATR відновив мовлення в інтернеті. З часом зміг віщати з Києва.