UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дуда привітав українців з Днем Незалежності

Президент Польщі вказав на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також нагадав про необхідність діалогу щодо минулого двох країн.

Президент Польщі Анджей Дуда привітав свого українського колегу Петра Порошенка і українців з 27-ю річницею Незалежності України. Він вказав на незмінну підтримку Польщею суверенітету й територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів, повідомляє прес-служба Порошенка.

"Хочу запевнити Вас у повазі до українського народу, який наполегливо будує незалежну державу та готовий на найбільші жертви перед лицем порушення міжнародного права та збройної агресії з боку сусіда", - йдеться у привітанні.

Також Дуда зазначив європейські та євроатлантичні прагнення України, додавши, що декларує подальшу діяльність Польщі на благо зміцнення відносин України з ЄС та НАТО, а також підтримку в реалізації внутрішніх реформ.

"В інтересах Польщі та Європи є Україна як сучасна держава, з добре функціонуючою економікою, що забезпечує високий рівень життя своїм громадянам", - сказано в повідомленні.

Президент Польщі переконаний, що подальшому зближенню двох країн служать партнерські контакти між держустановами, зростаючий товарообіг, а також динамічний розвиток контактів між людьми.

"Маю надію на досягнення позитивних результатів також в діалозі щодо трагічних сторінок нашої спільної історії. Я переконаний, що стратегічне партнерство Польщі і України повинно будуватися на фундаменті правди про минуле та в дусі сповідуваних обома народами християнських цінностей", - підкреслив Дуда.

Сьогодні, 24 серпня, Україна відзначає 27 років з дня проголошення незалежності. У Києві на Хрещатику і Майдані проходить масштабний військовий парад на честь Дня Незалежності. За порядком цього дня по всій країні стежать більше 30 тисяч правоохоронців.