UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДТП за участю кортежу Ярославського: поліція встановила особу загиблого

Крім того, журналіст заявив, що загиблий не мав шансів ухилитися від удару через високу швидкість авто.

Правоохоронці встановили особу загиблого у ДТП за участю кортежу бізнесмена Олександра Ярославського. Про це повідомили у Нацполіції Харківської області.

«Встановлено особу загиблого у ДТП. Ним виявився 36-річний мешканець Чугуївського району Харківської області», – йдеться у повідомленні.

Незадовго до цього редактор видання «Цензор.Нет» Юрій Бутусов написав у Facebook, що загиблий чоловік раніше був тричі судимий. Востаннє він вийшов на волю 31 грудня 2021 року. За словами Бутусова, у день аварії, загиблий вийшов уночі на прогулянку.

«Однак ким би він не був, якби машини не рухалися з великим перевищенням допустимої швидкості, людина залишилася б живою. А за такої швидкості шансів пригальмувати у водія або ухилитися від удару у жертви не було. Вдома на нього чекала мати», – додав Бутусов.

Читайте також: Монастирський звільнив голову поліції Харківської області Перліна

9 лютого близько 22:45 на автодорозі  «Київ-Харків-Довжанський», автомобіль, що рухався у бік Харкова, скоїв наїзд на чоловіка віком приблизно 40 років.  У результаті ДТП пішохід загинув, однак водій не зупинився і покинув місце аварії.

Зранку до ГУНП в Харківській області звернувся водій підприємства, що належить харківському бізнесмену Олександру Ярославському. Він стверджував, що був за кермом авто, яке збило пішохода.

Поліція підготувала водію підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Однак, згодом з’ясувалось, що в момент аварії водій перебував в іншому місці.

Водночас бізнесмен Олександр Ярославський заперечив свою причетність до смертельної ДТП на трасі Харків – Чугуїв, та заявив, що у той час «спав вдома». Щоправда вдень 10 лютого він поспішно покинув Україну.

У рамках проведення розслідування смертельної ДТП правоохоронці провели низку обшуків вдома та в офісі бізнесмена. Своєю чергою, ДБР відкрило справу з приводу спроби фальсифікації справи.