UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДСНС попередила про грози та шквали майже на всій території країни

Відсьогодні дощитиме у Києві, з понеділка – в інших регіонах України.

У понеділок, 7 серпня, в України очікуються сильні зливи, грози та шквали 15-20 м/с, повідомляє Укргідрометцентр. Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила про небезпеку.

"Увага! Попередження про грози, сильний дощ та град на території країни. 7 серпня в Україні грози, окрім Харківської, Донецької, Луганської, Одеської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей, місцями сильний дощ, в окремих районах шквали 15-20 м/с, град", - йдеться у повідомленні.

Крім того, грози та град у неділю, 6 серпня, очікуються у Києві та Київській області.

"Увага! Попередження про грози, сильний дощ та град по Києву та Київській області. У найближчі три години з утриманням до кінця доби 6 серпня та протягом 7 серпня по Київу та Київській області грози, сильний дощ, шквали 15-20 м/с. В окремих районах Київської області град", - наголошується у повідомленні ДСНС на сторінці в Facebook.

Нагадаємо, раніше метеорологи заявили про те, після 10 серпня в Україну прийде похолодання. Після аномальної спеки температура значно знизиться і настане "по суті осінь".

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, у середу, 2 серпня, середньодобова температура повітря досягла +28,9°. Таким чином на 0,6° перевищено попередній температурний рекорд для цього дня, який був встановлений у 2010 році.

Крім того, ніч на 3 серпня виявилась найтеплішою за 137 років метеорологічних спостережень у столиці. Температура в Києві не опустилася нижче 23,6°, а це означає, що попередній рекорд для цієї дати, який також був встановлений у 2010 році, перевищено на 0,9°.