UA / RU
Підтримати ZN.ua

Друг Шишова про деталі його смерті: "У нього зламаний ніс"

Він вважає, що за вбивством стоять або представники КДБ, або служби спеціальних операцій. 

Друг вбитого глави Білоруського дому в Україні Віталія Шишова звинуватив в його смерті режим білоруського диктатора Алєксандра Лукашенка. Про це Юрій заявив під час ефіру на телеканалі "Україна 24"

"Нас співробітники спецслужби України в приватних бесідах попереджали про те, що агентура КДБ в Україні існує і вона збільшується, в тому числі за рахунок потоку біженців. Всіх біженців неможливо контролювати. І Віталій займався верифікацією цих людей. Він був нашою контррозвідкою", — сказав він.

Юрій підтвердив інформацію БДУ про те, що Шишов знав, що за ним стежать. 

"Так, він знав, що за нами полюють. Судячи з тих обставин, за яких було знайдено тіло, тому що співробітники поліції в приватній бесіді сказали, що у нього зламаний ніс. Я підозрюю, що це спецслужби КДБ, або служби спеціальних операцій, які працюють на режим Олександра Лукашенка", — сказав Юрій.

Читайте також: За очільником Білоруського дому в Україні Шишовим стежили і погрожували йому – БДУ

2 серпня представники Білоруського дому в Україні повідомили про те, що під час пробіжки зник глава громадської організації Віталій Шишов. З його номера було зроблено кілька так званих "глухарів" (дзвінок, який скидають відразу ж після відповіді на нього), після цього зв'язок з ним зник.

Вранці 3 серпня Віталія Шишова знайшли повішеним в одному з київських парків, неподалік від місця його проживання. На місці події знайшли мобільний телефон та особисті речі лідера БГУ, правоохоронці вилучили їх. Справу відкрили за статтею 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство.