UA / RU
Підтримати ZN.ua

Довірених осіб Іллі Киви, які мали організувати на Одещині провокації із залученням тітушок, затримало ДБР

Підозрюваних затримали у межах спецоперації щодо недопущення інспірованих російськими спецслужбами провокацій в Одесі у роковини подій 2 травня.

Державне бюро розслідувань затримало двох довірених осіб колишнього нардепа Іллі Киви, який підозрюється у держзраді. Вони мали організовувати провокаційні акції із залученням «тітушок» та дестабілізувати ситуацію на Одещині, повідомляє ДБР.

Один із затриманих мав організувати на замовлення забороненої в Україні політичної партії «ОПЗЖ» провокаційні акції в Одесі та інших регіонах України. Він відповідав за збір «спортсменів» в Одесі та забезпечував їхню участь в акціях та мітингах на території країни на замовлення Киви.

Другий «помічник» Киви відповідав за підбір «тітушок», які охороняли представників «ОПЗЖ» під час масових заходів у Одеській та Київській областях. Під час акцій довірений Киви надавав вказівки, що саме робити учасникам, у тому числі і щодо використання фізичної сили. Масові акції фінансувались представниками політичної партії «ОПЗЖ».

Наразі ДБР встановило три десятки «тітушок», яких керівництво політичної партії «ОПЗЖ» використовувало у якості силового блоку.

Перевіряється причетність всіх затриманих до організації провокацій в Одесі 2 травня 2022 року.

Читайте також: Злітну смугу одеського аеропорту зруйновано ворожими ударами - прес-секретар ОВА

Вчора речник Одеської ОВА Сергій Братчук заявив, що до 2 травня кримінальні авторитети, які  співпрацюють із окупантами, мали провести в Одесі масові акції антиукраїнського характеру. Їх вчасно викрили правоохоронці. За його словами, в Одесі та області правоохоронці затримують ймовірних диверсантів, вилучають у них зброю та заборонену символіку.