UA / RU
Підтримати ZN.ua

Доведеться почекати принаймні два тижні: Кім розповів, коли у Миколаєві з’явиться вода

Окупанти не сильно пошкодили станцію, проте сильно замінували навколишню територію.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім прогнозує, що на ремонт насосної станції, яка забезпечувала водою місто, знадобиться щонайменше 15 днів. Окупанти не дуже сильно пошкодили станцію, проте замінували територію.

«Дві з п’яти точок, які можливо були підірвані ми оглянули. Завтра почнемо розміновувати першу точку. Відновлювальні роботи почнуться після розмінування», - пише Кім у Facebook.

Проте в перспективі чиста вода у Миколаєві буде, сили і засоби для відновлення водопостачання є, наголошує він. Миколаївським вибухотехнікам допомагають колеги з Черкас.

На деокупованих територіях області, у 48 населених пунктах, зокрема, у Снігурівці, немає води, світла й зв'язку. Зараз людям доставляють гуманітарну допомогу. Завтра розпочнуться роботи з відновлення електропостачання, 14 листопада – з відновлення зв'язку, телесигналу і опалення.

«Найнеобхідніше людям ми вже туди веземо, сьогодні заїхало п’ять фур. Військова адміністрація там на місці, люди працюють. Тому найближчим часом будемо повертати наші населені пункти до повноцінного життя», - підсумував він.

Читайте також: ЗСУ звільнили Снігурівку на Миколаївщині

На сьогодні українські військові звільнили вже понад 3 000 квадратних кілометрів території на півдні України. Зокрема, майже всю Миколаївщину, а за контроль над Кінбурнською косою точаться бої.