UA / RU
Підтримати ZN.ua

Доступність культурних послуг: у МКСК розробляють рекомендації

Підтримано ідею об’єднання спільних зусиль з напрацювання ідей з безбар’єрності медіа.

Міністерство культури та стратегічних комунікацій України провело першу робочу зустріч, присвячену розробці методичних рекомендацій для забезпечення безбар’єрної участі громадян у культурному житті. Згідно з повідомленням пресслужби МКСК, захід організовано в рамках виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору на період до 2030 року.

Метою зустрічі є напрацювання рекомендацій для забезпечення доступу до культурних послуг, цінностей та спадщини для всіх громадян. Причому, незалежно від їхнього фізичного стану чи соціального статусу.

Читайте також: У Києві відбудеться Перший Всеукраїнський фестиваль ветеранської культури

Керівниця відділу політики безбар’єрності МКСК Леся Хемраєва підкреслила важливість врахування думок громадськості та залучення експертів. Вона наголосила, що безбар’єрність є спільним обов’язком суспільства, і кожен повинен мати рівний доступ до культурних послуг та інформації.

Учасники заходу, серед яких були представники різних міністерств та організацій, обговорили пропозиції щодо покращення доступу до культурних послуг для людей з порушенням слуху та зору. Зокрема, акцентували увагу на важливості використання субтитрів, аудіодискрипції, перекладу жестовою мовою та текстового розміщення. Учасники також підтримали ідею об’єднання зусиль для підвищення безбар’єрності в медіа.

Раніше міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що українська культурна спадщина є однією з основних цілей президента РФ Владіміра Путіна.