UA / RU
Підтримати ZN.ua

Досліджуються всі версії, включно з тією, що веде в Росію – Зеленський про вбивство Фаріон 

До пошуку вбивці залучені всі необхідні сили поліції та СБУ. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зранку, 20 липня, вже були нові доповіді міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка та керівника СБУ Василя Малюка щодо розслідування вбивства громадської діячки Ірини Фаріон. Про це він повідомив у Telegram.

Читайте також: Відстріляна гільза, запланований злочин та «чоловік у капелюсі» – що вже зараз правоохоронці можуть сказати про вбивство Ірини Фаріон

За його словами відпрацьовуються всі доступні камери спостереження, а також продовжується опитування свідків і обстеження територій кількох районів. 

“Досліджуються всі версії, включно з тією, що веде в Росію”, - додав президент.

До пошуку вбивці залучені всі необхідні сили поліції та СБУ. 

У Львові, де сталося вбивство, перебувають міністр внутрішніх справ, заступники генпрокурора, керівників Національної поліції й СБУ.

Читайте також: Відсутність світла в момент вбивства Фаріон ускладнює розслідування — депутат

Увечері 19 липня у Львові вбили мовознавицю та громадську діячку Ірину Фаріон. Невідомий вистрілив Фаріон у скроню, жінку у важкому стані госпіталізували, однак врятувати її життя не вдалося. 

Вбивці, якого досі шукають, загрожує до 15 років в'язниці. У слідчих є версії про особисту неприязнь нападника та вбивство через громадсько-політичну діяльність Фаріон. Також не виключається “російський слід”