UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дощі та грози: де найближчим часом очікувати на негоду

Це стосується окремих регіонів.

В квітні в Україну прийшли сильні дощі та похолодання. У майбутньому погода покращиться, але в окремих регіонах негода затримається.

Читайте також: Україну накриють «брудні дощі» через пил із Сахари

За інформацією ресурсу Ventusky, 25-26 квітня в Україні буде хмарно з проясненнями, можливі опади у вигляді дощу, а подекуди тумани.

Помірні короткочасні дощі, місцями грози можливі у західних, північних та східних областях. Температура у західних областях у ніч з 25 на 26 квітня становитиме 13-8 градусів, а в Карпатах опуститься до 0. Саме там можливі снігопади.

Карта опадів 25 квітня

26 квітня в країні також можливі дощі з грозами. Їх варто очікувати у Житомирській та Хмильницькій областях. Опади також прогнозують на західній Україні та Лівобережжі.

Температура у західних областях підніметься до 7 градусів вище нуля. Але на решті територій України буде доволі спекотно — до 22 градусів.

Карта опадів 26 квітня

Організація об'єднаних націй (ООН) попередила, що 2024 може стати спекотнішим ніж минулий. Але є вірогідність, що літо цього року в Україні, можливо, й не буде рекордно спекотним. Про це розповіла кандидат географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.