UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дощі повертаються: синоптики попередили про погіршення погоди

На всій території України пройдуть дощі з грозами.

Після теплих та сонячних днів у кінці травня, в країну повернеться дощова погода. За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, найближчим часом дощі йтимуть на Лівобережжі. На північ та захід опади прийдуть 24-25 травня.

Читайте також: Без аномальної спеки: синоптики розповіли, яким буде літо в Києві

Дощі носитимуть короткочасний та локальний характер, як це часто буває влітку. Також очікуються грози.

За даними Укргідрометцентру, починаючи з 23 травня в Україну прийдуть короткочасні дощі з грозами. При цьому температура серйозно не знизиться. Вдень стовпчики термометрів все ще будуть триматися вище + 20. Дощити буде майже на всій території України крім західних областей.

Укргідрометцентр - 23 травня

24 травня, у середу опади прийдуть і на захід країни. Дощі з грозами прогнозують в Житомирській, Львівській, Івано-Франківській , Чернівецькій областях та на Закарпатті.

Укргідрометцентр - 24 травня

Наступного дня, 25 травня відпочити від дощів зможуть тільки мешканці Вінницької, Хмельницької, Тернопільської, Житомирської, Рівненської та Волинської областей.

Укргідрометцентр - 25 травня

 Поступово, інтенсивність дощів знизиться. Але 26 – 27 травня, у східній та південній частині країни ще очікують помірні дощі з грозами.

Нагадаємо, синоптики розповіли, яким буде літо 2023 в Україні. За попередніми прогнозами, погода в червні в усіх регіонах України буде в межах норми, а ось у липні та серпні температура підніметься вище кліматичної норми.