UA / RU
Підтримати ZN.ua

Допоможе встановити мир: Папу Франциска запросили до України

Візит в Україну може стати сильним жестом для людства.

Лідер українських католиків східного обряду Святослав Шевчук заявив у вівторок, що запросив Папу Франциска відвідати Україну, назвавши це величезним жестом, який допоможе встановити мир під час напруженості у відносинах із Росією.

Виступаючи перед журналістами в режимі відеоконференції з Києва, архієпископ Святослав Шевчук сказав, що не потрібно чекати на ідеальні умови і візит може відбутися навіть за нинішніх умов.

"Ми кілька разів висловлювали бажання, щоб Святіший Отець відвідав Україну. Ми його запрошували та часто повторювали", - сказав Шевчук. «Ми сповнені надій. Жести дуже важливі і відвідування України було б дуже сильним жестом для всього людства». «В Україні існує консенсус, причому не лише серед католиків, а й серед православних і навіть невіруючих, що Папа Франциск сьогодні є найважливішим моральним авторитетом у світі», - сказав Шевчук італійською, передає Reuters.

«У народі кажуть, що якщо Папа приїде до України, то війна закінчиться. Вони бачать у папському візиті жест вісника світу».

Читайте також: Папа Римський під час різдвяної молитви згадав про Україну

26 січня Франциск очолив міжнародний день молитви за мир в Україні, закликавши до діалогу, який превалює над упередженими інтересами.

Коли руйнуються основи, що може праведник зробити? Очільник УГКЦ Святослав Шевчук визнає: є спокуса сказати: «Нікому не вірю». Але як тоді рухатись уперед? Шевчук розповів ZN.UA про особливості ватиканської дипломатії, підступну дію гібридної війни, договір з державою та про те, що нам робити, щоб відчути свою силу.