UA / RU
Підтримати ZN.ua

Допомога переселенцям: як подати заявку тим, хто не отримав виплати

У Мінсоцполітики пояснили алгоритм дій.

Багато українців стали вимушеними переселенцями та переїхали до інших областей через військову агресію РФ. Внутрішньо переміщені особи (ВПО) мають право на отримання грошової допомоги від держави. Переселенці, які звернулися до 30 квітня через «Дію» по допомогу, але не отримали грошей, можуть вдруге подати відповідну заявку. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко під час телемарафону, пише «Главком».

Переселенці, які подавали заяву на виплати до 30 квітня 2022 року через «Дію», але не отримали грошей, можуть вдруге подати її.

«Не можу сказати, що таких випадків було багато, але кілька десятків тисяч звернень через недосконалу роботу системи «Дія» не дійшли до кінцевої точки прийняття рішення. Проаналізувавши цю ситуацію спільно з Міністерством цифрової інформації та реагуючи на запити цих людей, ми надали їм можливість повторно звернутися по допомогу», – сказав Музиченко.

Читайте також: Допомога переселенцям: українці у Польщі можуть отримати 500 злотих на ліки

Повідомляється, що Мінцифри сформувало перелік таких громадян та передало до органів соціального захисту населення.

Заступник міністра зазначив, що заяви подаються не через Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) чи територіальну громаду, а саме через структурні підрозділи з питань соцзахисту населення.

«Якщо вони внесені до зазначеного списку, їм буде призначено допомогу починаючи з березня. Якщо людина не потрапила до такого списку, вона все одно має звернутися і надати підтвердження того, що у квітні поточного року вона вже подавала інформацію про надання допомоги. Їй також будуть призначені відповідні виплати», – підкреслив заступник міністра.

Нагадаємо, що раніше Кабмін змінив Порядок щодо надання грошей на проживання переселенців в Україні.