UA / RU
Підтримати ZN.ua

Допомога домогосподарствам, постраждалим від війни: хто може отримати грант

Роз'яснення дали у Мінреінтеграції.

Попри війну, яку розпочала РФ, в Україні діють грантові програми. Так, постраждалі від війни домогосподарства у восьми областях можуть отримати гранти від міжнародного донора. У Мінреінтеграції розповіли, хто може отримати допомогу.

Читайте також: Грант на бізнес: як його отримати ветеранам

У відомстві зазначили, що програма реалізується Представництвом Естонської ради у справах біженців в Україні та фінансується Генеральним директоратом цивільного захисту та гуманітарної допомоги в Європі (DG ECHO), Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (BHA/USAID) і Міністерством закордонних справ Естонії.

«Фінансова допомога спрямована на запуск або відновлення господарської діяльності у таких галузях: тваринництво, рослинництво, бджолярство, городництво, приготування продуктів харчування, надання послуг, пошив або ремонт одягу, ремесла», – йдеться у повідомленні.

Хто може взяти участь у програмі

Подати заявку на участь у програмі можуть домогосподарства у громадах:

У Мінреінтеграції пояснили, що відібрані домогосподарства зможуть отримати грант від 26 000 до 36 000 гривень для придбання товарів і послуг, які повинні бути спрямовані на масштабування виробництва та/або отримання прибутку.

Заповнити заявку можна за посиланням.

Раніше ми писали, як ветеранам та переселенцям отримати грант на розвиток мікробізнесу.