UA / RU
Підтримати ZN.ua

Донька ексмера Полтави отримувала мільйони, беручи участь у виборчій кампанії партії Путіна: арешт майна і затримання

Колаборантка жила в Києві і керувала пітерським бізнесом, що просував путінські наративи.

СБУ затримала доньку ексмера Полтави, який засуджений за корупційне правопорушення. Колаборантка отримувала мільйонний дохід від роботи своєї компанії, яка співпрацювала з Росією під час так званих виборів у РФ 2022-2023 років. 36-річна комерсантка має у власності компанію, яка надає послуги з просування клієнтів у Санкт-Петербурзі. Це рекламне агентство брало участь у просуванні та рекламуванні партії "Єдіная Росія", яка асоціюється з Путіним та його політикою.

"Напередодні 'єдиного дня голосування' жінка розпорядилася задіяти сотні рекламних стендів та бордів своєї фірми для поширення прокремлівської агітації", – зазначається у повідомленні СБУ.

Колаборантка проживає у Києві, однак дистанційно керує російським бізнесом та постійно отримує від його діяльності значні кошти, що вимірюються мільйонними прибутками. Наприклад, за контрактами з "штабами" пропутінської партії, вона отримала 35 мільйонів рублів.

"Під час обшуків за місцем проживання та в київських офісах затриманої виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та фінансову звітність щодо співпраці з РФ. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність)", – зазначено у повідомленні Служби безпеки.

На майно затриманої накладено арешт. Це значні активи – понад 270 млн грн. "3 квартири в Києві, мінівен та частки в статутних капіталах двох українських компаній", – уточнює СБУ.

Зловмисниця знаходиться під вартою, а за згаданою статтею ККУ їй може загрожувати до 12 років ув'язнення.

За матеріалами Служби безпеки України реальний термін у 13 років отримав колаборант з Куп’янська Харківської області. Як повідомляє пресслужба СБУ, чоловік хотів вивезти до РФ 700 тонн зерна.