UA / RU
Підтримати ZN.ua

Донецька міліція спростувала інформацію про захоплення будівлі МВС

На даний момент обласне УВС не захоплено, але біля будівлі знаходяться проросійські мітингувальники, заявили в МВС Донецька.

Донецька міліція спростовує інформацію про захоплення будівлі Головного управління МВС України в області. Про це повідомив керівник відділу зв'язків з громадськістю Головного управління МВС в Донецькій області Ігор Дьомін.

"На даний момент будівля обласного УВС не захоплене", - сказав він, зазначивши, що біля будівлі знаходяться проросійські мітингувальники.

На питання про те, навіщо в облувс на автобусі прибули правоохоронці з георгіївськими стрічками і зайшли разом з мітингувальниками в будівлю, відповів: "Ніхто нікуди не заходив"

Дьомін також нічого не сказав з приводу того, що нібито частина правоохоронців вимагають відставки начальника ГУ МВС у Донецькій області Костянтина Пожидаєва.

Раніше повідомлялося про те, що проросійські активісти увірвалися в будівлю обласного УМВС з боку третього поста міліції.

За словами очевидців, до будівлі облуправління під'їхав автобус, з якого вийшли кілька десятків бійців розформованого спецпідрозділу "Беркут" з прикріпленими георгіївськими стрічками.

Мітингувальники, які в цей момент знаходилися біля будівлі, пропустили бійців в будівлю УМВС і разом з ними увійшли в будівлю. Один з правоохоронців заявив про підтримку проросійського протесту.

Мітингувальники заявляли, що правоохоронці вимагають відставки глав обласного МВС Костянтина Пожидаєва.

Також повідомлялося, що проросійські мітингувальники захопили будівлю обласного управління СБУ. !zn