UA / RU
Підтримати ZN.ua

Договір про військовій бригаді України, Польщі та Литви підпишуть 19 вересня у Варшаві

Договір підпишуть 19 вересня у Варшаві міністри оборони трьох країн, церемонія підписання відбудеться за участю президента Польщі Коморовського.

Міністри оборони України, Польщі та Литви завтра у Варшаві підпишуть договір про створення спільної військової бригади ЛитПолУкрБриг.

Договір буде підписаний в резиденції президента Польщі Броніслава Коморовського за його участю. Про це повідомляє прес-служба польського президента.

Варто відзначити, що в Польщі завершилися спільні командно-штабні навчання "Кленова Арка - 2014", в яких взяли участь понад 250 військовослужбовців Збройних сил Канади, Литви, Полльши та України.

Нагадаємо, український уряд в травні затвердив проект угоди про створення спільної польсько-литовсько-української військової бригади.

Тоді планувалося, що угода буде підписана протягом місяця. Український компонент бригади буде знаходитися на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області.

Ідея створення спільної бригади виникла на початку 2000-х років, але у практичну стадію перейшла тільки в 2007 році. Передбачалося, що спільна бригада займеться миротворчими операціями по всьому світу.

Крім того, у вересні Північноатлантичний альянс ухвалив рішення розмістити в Польщі штаб-квартиру сил швидкого реагування НАТО. !zn