UA / RU
Підтримати ZN.ua

Добровольчий білоруський батальйон увійшов до складу ЗСУ — відео

Воїни склали присягу.

Добровольчий білоруський батальйон імені Кастуся Калиновського ввійшов до складу Збройних сил України. Відео із складанням присяги 25 березня опубліковано у Telegram-каналі батальйону.

«У цей важливий для білоруської історії день (неофіційне білоруське національне свято День Волі - Ред.) присягу склали добровольці батальйону Кастуся Калиновського. Станом на сьогодні наш батальйон входить до складу Збройних Сил України. Обітницю білоруською написали наші волонтери. Ми впевнені, що в майбутньому цей текст стане основою присяги для справжньої білоруської армії», - йдеться у повідомленні.

Згідно з архівом повідомлень батальйону імені Кастуся Калиновського, частина добровольців із нього воює за Україну з перших днів повномасштабної війни.

Читайте також: З початку вторгнення в Україну армія РФ втратила близько 16 400 військових — Генштаб ЗСУ

Водночас самопроголошений президент Білорусі Аляксандр Лукашенко активно підтримує президента РФ Владіміра Путіна у розв’язаній ним війні проти України. За інформацією CNN, представники США та НАТО вважають, що офіційна армія Білорусі найближчим часом може приєднатися до армії РФ для атак на Україну.